Persones emprenedores Butlletí d’INICIA: per la creació d’empreses Número 133, juliol de 2012

 

Generalitat de Catalunya - Inici
Número 133, juliol de 2012

Jornades, seminaris i formació

L’impacte de la globalització en l’economia catalana, IV Debat d’economia social i cooperativa

El proper 13 de juliol tindrà lloc la quarta sessió del cicle de Debats d’Economia Social i Cooperativa amb l’objectiu de visibilitzar les fórmules empresarials de l’economia social i cooperativa com el model empresarial del segle XXI. En aquesta debat es comptarà amb la presentació de Joana Ortega, vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals i amb la ponència de Ramon Tremosa, eurodiputat de Convergència i Unió.

Internacionalitzar de la mà de la Cambra Comerç BCN

El proper 19 de juliol, de 9:00 a 10:50 hores, se celebra al Tecnocampus de Mataró una jornada adreçada a empreses en la que s’informarà de les oportunitats d’internacionalitzar amb el suport de la Cambra de Comerç de Barcelona. L’esdeveniment serà també un bon moment per impulsar la cooperació empresarial.

Formació en captació i fidelització de clients

Girona emprèn organitza aquest curs els dies 18 i 24 de juliol de 10 a 14 hores al Centre d’Iniciatives Locals. Al curs s’estudiaran casos pràctics aplicables a la realitat dels emprenedors assistents i es mostrarà com cercar clients, mantenir-los, tancar acords, etc.

Recursos financers a disposició d’Autònoms i Pimes

Organitzada per la Fundació Privada per a la Promoció de l’Autoocupació de Catalunya, aquesta sessió de formació repassarà les diferent línies de finançament, ajuts i subvencions a l’abast dels emprenedors i empreses de recent creació. Tindrà lloc el dia 13 de juliol a les 12 hores a la seu de l’entitat a Barcelona.

“Girona In” la nova forma de promoció i difusió a la ciutat de Girona

El 10 de juliol es presenta al Centre d’Iniciatives Locals la nova aplicació Girona In que l’Ajuntament de Girona ha desenvolupat com a mitjà de informació al ciutadà a través dels dispositius mòbils intel·ligents. Aquesta aplicació obre moltes possibilitats de promoció comercial als negocis i comerços de la ciutat. A la sessió s’explicarà com aprofitar-les de manera gratuïta.

Premis

Premis Europeus a la Promoció Empresarial 2012

El 16 de juliol és la data límit per participar als Premis Europeus a la Promoció Empresarial que organitza la Comissió Europea per donar visibilitat a les bones pràctiques dels organismes públics i les associacions publico-privades en el foment de l’empresa i l’emprenedoria. Els interessats poden participar en una de les seves cinc categories: Foment de l’esperit empresarial, Inversió en formació, Millora del marc per a les empreses, Suport a la internacionalització de les empreses i Iniciativa empresarial responsable i integradora. Un dels temes estrella de l’edició de 2012 serà el finançament de les pimes que vulguin ampliar les seves activitats i conquerir nous mercats.

XVI edició dels premis CODESPA

La fundació CODESPA obre fins al 30 de setembre la convocatòria d’aquests guardons que tenen com a objectiu reconèixer la contribució dels sector privat i la societat en la lluita contra la pobresa a través d’accions solidaries. La convocatòria inclou quatre categories; empresa solidaria, PIME solidaria, voluntariat corporatiu i periodisme per al desenvolupament. A la categoria de PIME solidaria podran participar PIMES amb iniciatives dutes a terme entre juny del 2011 i juny del 2012.

Les entitats, organitzacions i programes de suport a les persones emprenedores

Nou programa de finançament: Línia Emprèn per autònoms i comerços

El Departament d’Empresa i Ocupació promou una nova línia de finançament per autònoms, microempreses de qualsevol sector i petites i mitjanes empreses del sector comerç, cobrint el 70% del risc de principal de les operacions de préstec. Les sol·licituds es poden descarregar en l’oficina virtual de tràmits www.gencat.cat/ovt  i es presenten en qualsevol de les Oficines de Gestió Empresarial www.gencat.cat/oge.

Increment de la Taxa d’Activitat Emprenedora al 2011 segons l’estudi GEM

Després de quatre anys de caigudes, la Taxa d’Activitat Emprenedora a Catalunya, va experimentar, l’any 2011, un important increment fins a arribar al 6,82%. Aquesta, entre d’altres dades s’ha conegut gràcies a l’informe GEM (Global Entrepreneurship Monitor) Catalunya 2011, estudi de referència internacional en matèria d’emprenedoria i que aquest any es va presentar al BizBarcelona.

Prop de 12.000 emprenedors al BizBarcelona 2012

Els dies 13 i 14 de juny va tenir lloc al saló BizBarcelona que aquest any ha comptat amb 85 expositors i més de 160 activitats adreçades als emprenedors i empresaris catalans. La Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom va tenir una presència destacada com a organitzadora d’activitats sobre emprenedoria, treball autònom, economia cooperativa, Responsabilitat Social i Emprenedoria Social.

El Parlament s’adhereix a l’any internacional de les cooperatives

En el marc de les activitats de l’any Internacional de les Cooperatives el Parlament de Catalunya s’afegeix a la celebració del dia de les Cooperatives a través de la lectura en el Ple d’avui 5 de juliol d’una declaració de suport, impulsada pel Departament d’Empresa i Ocupació i la Confederació de Cooperatives de Catalunya i consensuada entre les formacions polítiques que configuren el Parlament. A més el Departament d’Empresa i Ocupació anima a adherir-se a l’Any internacional amb missatges que contribueixin a la seva projecció, millora i creixement.

Lliurament dels Premis Innovacat

El 26 de juny es va celebrar a Manlleu l’acte de lliurament dels premis Innovacat que organitza l’Ajuntament de Manlleu en col·laboració amb les empreses Benito, Bonpreu, Girbau, La Farga Group i Casa Tarradellas i amb l’objectiu de potenciar i dinamitzar el teixit econòmic i productiu del territori. Els guanyadors d’aquesta quarta convocatòria han estat les empreses Mapex i CATUAV que van guanyar els premis Empresa Avança i l’Empresa Jove respectivament.

MicroQ gana emprendesXXI en Catalunya

La iniciativa, impulsada per La Caixa, ha batut rècords de participació en la seva sexta edició amb un increment del 59% de participants. Entre les 127 empreses inscrites, més del 85% son de Barcelona, seguides de les de Tarragona 6,3%, Lleida 5,5 i Girona 2,4%. L’àmbit d’activitat més destacat és el del sector TIC 61,4%. L’empresa guanyadora, iMicroQ, instal·lada a Tarragona i spin off de la Universitat Rovira i Virgili, rebrà una aportació econòmica de 5.000€ i la participació en una formació a la Universitat de Cambridge i un networking internacional a Silicon Valley. A més passarà a la fase estatal del certamen optant al premi de 20.000€.

Més emprenedors socials

El programa @Emprensocial “Enfortint l’Emprenedoria Social: actors, productes i serveis”, impulsat pel Departament d’Empresa i Ocupació dóna ja suport a un total de 27 projectes d’empreses socials que es caracteritzen per la seva capacitat de generar, de manera sostenible, nous productes i serveis; d’obrir nous mercats socials amb futur; i de repercutir els seus beneficis en la millora lectiva. Al llarg del programa aquests projectes reforçaran la seva viabilitat amb l’objectiu d’incorporar orientació estratègica, habilitats comunicatives i ampliar les seves connexions comercials i financeres.

 
 

Departament d’;Empresa i Ocupació;

D’acord amb l’article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals seran recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el ciutadà ha requerit. L’òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió i l’adreça on la persona interessada pot exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 8003 Barcelona.

©1995-2011 Generalitat de Catalunya